Stjärnströms stödjer Hand in Hand.

Hand in Hand är en organisation som bekämpar fattigdom genom entreprenörskap. Genom utbildning i entreprenörskap, yrkesträning och tillgång till mikrolån hjälper Hand in Hand främst kvinnor att starta egna företag. Det är en metod som fungerar: genom att ge människor hjälp till självhjälp kan de själva förbättra sina levnadsvillkor och själva ta sig ur fattigdomen. Hand in Hand har verksamhet i Afghanistan, Indien, Kenya och Zimbabwe. Hittills har man skapat 3,2 miljoner jobb och 2,1 miljoner affärsverksamheter. Vi på Stjärnströms stödjer deras arbete.


Det är viktigt med mjuka värden i en hård värld.

Vår vardag består av spikar, gipsskivor och betong.
Men trots att vi jobbar i en värld med hårda material är vi glada att få ge mer mjuka värden till världen.

Ett av de projekt som har stannat kvar lite extra i våra hjärtan är den renovering vi gjorde för World Childhood Foundation, när de flyttade till nya lokaler under våren. Deras mål är att inget barn ska hamna i våldsamma och riskfyllda miljöer utan att alla ska få en trygg och kärleksfull barndom.

Vi blev djupt berörda av Childhoods starka engagemang så delar av renoveringen i samband med flytten blev därmed ett pro bono arbete till förmån för barn som har det svårt.

Ett beslut som känns självklart för oss.

Stjarnstroms_childhood_coll_1