Nytänk i innerstadslägenhet.

Att jobba i lägenheter i Stockholms innerstad innebär särskilda utmaningar. Ofta rör uppdragen byggnader med lång historia. Det gäller att agera med respekt för arkitekturen, man vill ofta inte modernisera ”för mycket”. Samtidigt måste vi förstås se till att möta beställarens önskemål.

Många gånger handlar det om att genomföra stora ombyggnationer på små ytor. Man behöver närma sig projektet med öppna ögon och våga tänka nytt. Går det att flytta den här väggen? Kan det här utrymmet användas på ett smartare sätt? Ett nytänkade som ofta är lättare för oss som yrkesmän att ha, än det är för dig som boende.

Det här uppdraget handlade om att renovera kök och toalett. Just toalettdörren var något av en utmaning. Dörren öppnades tidigare in mot toalettstolen, vilket gjorde den lilla toaletten onödigt trång. Lösningen blev att skräddarsydd en ny dörr. Vi platsbyggde en ny dörrkarm, samt fräste till den befintliga dörren. Lösningen fick badrummet att kännas större utan att lägenhetens stil förvanskades.

För att göra köket mer rymligt, flyttade vi en vägg. Här avvecklade vi också gasen som tidigare var kopplad till spis och ugn.