Renovering av en svensk Country Club.

På Värmdölandet utanför Stockholm finns Fågelbrohus, en hotell- och mötesanläggning som först slog upp sina portar 1991. Anläggning, som rymmer många olika rum och utrymmen, har kapacitet att ta emot alla flera sällskap samtidigt. Allt samlat i en rymlig huvudbyggnad.

Stjärnströms fick i uppdrag att renovera hotellets reception och spa-avdelning. Vi arbetade utifrån en arkitekts vision, som bland annat innehöll förslag på materialval. Fågelbrohus beskriver sig själva som ”en Country Club i klassisk svensk design”, en estetik vi arbetade vidare med.

Receptionen var en sluten miljö, med en vägg bakom receptionsdisken. För att kunna ta emot större bröllopssällskap, önskade beställaren här en mer öppen lösning. Vi började med att riva tre väggar. Som ofta vid sådana rumsliga förändringar, behövde vi sedan återskapa tak och golv utan att skarvarna syntes. Med hjälp av en snickare tog vi fram nya tak- och golvdetaljer som matchade de gamla materialen.

Vi byggde en ny disk, som åt ena hållet fungerar som reception och åt det andra som bardisk. Lösningen gör att du ser in i baren så fort du kliver in receptionsavdelningen. Det skapar en välkomnande känsla. För att säkra en bra arbetsmiljö, pratade vi om arbetsflöden med Fågelbrohus personal. Utifrån samtalen skapade vi platsbyggda lösningar för vatten och kylförvaring. Vi ansvarade också för inköp av maskiner.

I spa-avdelningen renoverade vi omklädningsrum och duschar. Vi tog bort två kallbad och skapade en ny loungeavdelning med låga sittmöbler. Vi byggde också tre nya bastuar: en torrbastu, en ångbastu och en arombastu.

Efter renoveringen har Fågelbrohus lyckats med sitt mål att attrahera fler stor bröllops- och konferensgäster.