Fältöverstens nya bistro.

Sommaren 2015 fick vi ett extraordinärt uppdrag presenterat för oss. Restaurangen i Fältöversten (utanför Sabis) skulle rivas, och istället skulle man bygga en ny modern bistro. Tidsplanen var redan från början pressad, men inte omöjlig. Vi förstod dock att bra planering var en viktig nyckel i projektet.

En utmaning låg i leveranser av vissa material, som inte kom till Sverige i tid. Bland annat ett exklusivt kakel från Italien och ett massivt trägolv i ask från Ukraina.

På ritningarna var köket placerat så att vi behövde skapa nya avloppssystem, vilket innebar att vi borrade och fräste ner hela avloppssystemet i betonggolvet. Vi installerade allt från golvbrunnar och golvrännor till avloppsrör. Sedan kopplade vi ihop samtliga ledningar under betonggolvet i garaget.

Vi tog också ett helhetsgrepp kring eltillförseln genom att installera en helt ny elcentral. Vi byggde ett nytt fläktsystem med ny ventilationskåpa, samt installerade ett skräddarsytt släcksystem i köket.

Förutom denna omfattande renovering, fick vi även arbeta med bistrons inredning. Vi ansvarade för skinn- och glasarbeten samt val av möbler. Vi kunde skapa exakt den miljö som kunden efterfrågade, från det att den första väggen revs tills att de nya borden stod på plats – dukade och redo att ta emot gästerna. Efter tre månaders effektivt arbete hade bistron premiär 18 november 2015. Vår planering hade gett resultat.