Ett runt kontor i Wenner-Gren Center.

Medieföretaget Digital News Agency (DNA) sitter på tjugonde våningen i Wenner-Gren Center, skrapan i norra änden av Sveavägen i Stockholm. Stjärnströms fick uppdrag av fastighetsägaren Fabege att renovera DNA:s lokaler. Vi arbetade utifrån ritningar av arkitekt Pål Ross.

Kontorslokalerna omfattar ett helt plan, med servicefunktioner kök och toalett placerade i husets mitt. Våningsplanet var indelat i många små rum, och vi började med att riva ut alla väggar. Att skapa den nya kontorsmiljön innebar en del speciella utmaningar – arkitekt Pål Ross hade sin vana trogen ritat en miljö med många runda former.

För att åstadkomma de runda väggarna, behövde vi platsbygga dem. Även kontorets glaspartier var rundade. För att skapa de runda glashörnen, fick vi ställa många smala glasskivor intill varandra i samma profil.

För kontorets belysning skapade vi platsbyggda kornischer. De monterades ”upp och ned” och i dem installerade vi LED-lampor. Resultat blev en dold ljuskälla som sprider ljuset i taket och ersätter takarmaturer, vilket ger kontoret en öppen känsla.

Vi klädde in kontorets befintliga fönsterbrädor med en mörkt behandlad ek, en kontrast till kontorets i övrigt vita och ljusa inredning. Vi platsbyggde även kontorets alla förvaringsutrymmen: hyllor, skåp och tv-möbler.

En speciell detalj: I ett rum byggde vi en golfgreen med hjälp av en speciell matta. Där kan medarbetare nu öva sin putteknik medan de funderar över en ny affär. På det hela taget ett lite annorlunda och roligt uppdrag. Digital News Agency trivs, vilket förstås gör oss glada.